Weekend Valkenburg gaat NIET door wegens wateroverlast/overstroming hotel!!!

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 17 september tot zondag 19 september 2021 van 15u00 tot 16u00, enkel op friday, saturday, sunday.
Geel-Bel - BEL , 2440 GEEL
Het weekend is geannuleerd wegens wateroverlast/overstroming van het hotel. Hopelijk tot volgend jaar.
Wij hebben een optie genomen op 17 tweepersoons- en 3 eenpersoonskamers met de nodige faciliteiten (gratis WIFI, televisie, bureau, wekkerradio, haardroger en een badkamer met toilet en douche of bad). De gekozen formule is zoals de vorige jaren “vol pension met een ietsje meer”.

Vrijdag kunnen we vanaf 15 u inchecken in het hotel.

Zaterdag en zondagvoormiddag staan enkele prachtige wandelingen in Valkenburg en omgeving op het programma , waaronder een wandeling door de gezellige binnenstad van Valkenburg onder begeleiding van een VVV-gids. Zo komen we alvast wat meer te weten over de historische gebouwen en over de geschiedenis, de sages en de anekdotes van dit Mergelstadje.

Zondagnamiddag brengen wij een begeleid bezoek aan het Fort van Eben-Emael, gelegen nabij het Belgische dorp Eben-Emael, even ten zuiden van Maastricht. Dit uniek gelegen en uitstekend bewapend fort met 17 ondergronds met elkaar verbonden bunkers beschouwde men destijds als oninneembaar. De praktijk toonde echter aan dat de hoge Belgische verwachtingen omtrent het fort onterecht waren. Op 10 mei 1940 slaagden 86 goed geoefende Duitse Fallschirmjäger er door verrassing, snelheid en innovatieve militaire technieken in om boven op het fort te landen en het geschut van het fort in vijftien minuten uit te schakelen. Na anderhalve dag belegering moest het fort (1200 manschappen) capituleren. We krijgen een rondleiding en leren alles over de geschiedenis van het fort.

Naar goede traditie sluiten we het weekend af met een drankje en een stukje taart, waarna we rond 16 u, met spijt in het hart, weer naar huis terugkeren.
Tussen alle activiteiten door genieten we uiteraard op tijd en stond van een natje en een droogje.
Zij die al een weekend met Landelijke Gilde Bel hebben meegemaakt willen dit echt niet meer missen. Vraag het hen en jij wil er dit jaar ook bij zijn!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Geel-Bel
Meer weten?
Prijs
€ 200,00
De totaalprijs voor dit weekend bedraagt € 200 per persoon in een tweepersoonskamer en € 240 per persoon in een eenpersoonskamer.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014582461